17:06 / 01.03.2020.

Autor: P.F./Vijesti/HRT

Božinović: Uskoro sastanak o migrantima

-

-

Foto: - / -

Hrvatska kao predsjedatelj Vijećem EU je ta koja zapravo ima inicijativu po pitanju migranata, rekao je.
Nakon što je Turska objavila da neće zadržavati migrante na putu prema Europi, njih nekoliko stotina probilo je kopnenu i morsku granicu Grčke i ušlo na teritorij Europske unije. Zbog nove krize grčki premijer sazvao je sjednicu Vijeća nacionalne sigurnosti. 

● 
Turska: Pustili smo više od 75 tisuća migranata prema EU-u

Europska unija na ovaj problem mora odgovoriti na dva načina: najprije diplomatski, a zatim ponuditi pomoć Grčkoj i Bugarskoj, ističe ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Potpredsjednik Europske komisije Margaritis Shinas zatražio je od Hrvatske sazivanje hitnog sastanka ministara unutarnjih poslova EU-a zbog migracija iz Turske.

- Hrvatska kao predsjedatelj Vijećem EU je ta koja zapravo ima inicijativu po ovom pitanju. Mi razgovaramo s našim kolegama i glavnim tajništvom Vijeća i vjerojatno ćemo idući tjedan organizirati jedan sastanak, rekao je Božinović.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!