Čestitka iz Slovenije za Pelješki most

26.07.2022.

16:34

Autor: Hina/HRT

Ljubljana

Ljubljana

Foto: Igor Soban / PIXSELL

Slovenija je u utorak čestitala Hrvatskoj na otvaranju Pelješkog mosta uz poruku da je današnji dan "povijestan" za Hrvatsku te izrazila zadovoljstvo što je Zagreb za projektanta odabrao slovenskog inženjera.

Čestitke ministru Olegu Butkoviću i svim Hrvatskim na povijesnom danu, otvaranju mosta koji će Hrvatsku povezati u cjelinu, navela je u čestitci na društvenim mrežama bivša premijerka Alenka Bratušek, danas članica vlade premijera Roberta Goloba.

Bratušek, koja je sada državna tajnica za infrastrukturu, a s preustrojem vlade prema novoj organizaciji ministarstava na jesen će postati ministrica za taj isti resor resor, pozdravila je to što su hrvatske vlasti planiranje i projekt Pelješkog mosta povjerili Slovencu, inženjeru Marjanu Pipenbaheru.

To ima posebno značenje te učvršćuje dobrosusjedske odnose i prijateljstvo među našim državama, navela je Bratušek u objavljenoj čestitci u utorak.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!