14:24 / 28.01.2021.

Autor: T.V./Hina

Dio Slovenije vraća on-line nastavu za prva tri razreda

U Sloveniji dvije regije ponovo vraćaju on-line nastavu za prva tri razreda

U Sloveniji dvije regije ponovo vraćaju on-line nastavu za prva tri razreda

Foto: Marin Tironi / PIXSELL

Zbog izrazito pogoršane epidemiološke situacije u dvije slovenske regije od ponedjeljka će ponovo biti postrožene restriktivne mjere, pa će se nastava u nižim razredima osnovnih škola opet odvijati on-line, a zatvorit će se i vrtići.

Takvu je odluku u četvrtak donijela vlada za Obalno-krašku statističku regiju (šire područje općina Koper i Postojna), te za Zasavsku regiju (Sevnica, Krško, Brežice).

Uz ponovno vraćanje učenika na kućnu nastavu nakon samo tjedan dana nastave u školi, u njima će se ponovo zatvoriti muzeji, galerije, automehaničarske i vulkanizerske radionice i više servisnih djelatnosti.

U ostalim pokrajinama stanje je nepromijenjeno, no sve dosadašnje osnovne restrikcije ostaju, primjerice zatvaranje unutar granica općina i regija, policijski sat preko noći te zabrana okupljanja osim u najužem obiteljskom krugu, odnosno "balonu".

Komentirajući trenutno stanje epidemije u zemlji, voditeljica vladina stručnog tima za Covid-19, infektologinja Bojana Beović, kazala je da je ona u punom zamahu, no da postoji značajan napredak kad je riječ o smanjenju hospitalizacija i zaraze u domovima za starije.

Novi "britanski" soj koronavirusa, koji je u Sloveniji službeno otkriven tek nedavno, po preliminarnim podacima čini manje od dva posto ukupnih infekcija.

Beović je također na vladinoj konferenciji za novinare iznijela procjenu da je u Sloveniji već više od 500.000 stanovnika zapravo prokuženo novim koronavirusom, pa su time stekli imunitet.

U Sloveniji je u zadnja 24 sata inače potvrđeno 1516 zaraza novim koronavirusom, a još 23 oboljelih je preminulo. Time je broj umrlih od posljedica Covida-19 povećan 3.448, dok je aktivnih slučajeva zaraze 17.650.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!