12:50 / 31.08.2021.

Autor: HRT/Hina/D.D.

EU postigao cilj - 70 posto odraslih potpuno cijepljeno

EU postigao cilj - 70 posto odraslih u potpunosti cijepljeno

EU postigao cilj - 70 posto odraslih u potpunosti cijepljeno

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Europska unija postigla je svoj prvi cilj masovnog cijepljenja protiv COVID-19 u velikoj simboličkoj prekretnici, rekla je u utorak predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

- Sedamdeset posto odraslih u Europskoj uniji potpuno je cijepljeno. A to je više od 250 milijuna osoba, rekla je Von der Leyen u kratkoj video izjavi, objavivši to kao "veliko postignuće".


- No pandemija nije gotova i moramo ostati oprezni, rekla je ona pozvavši više Europljana da se brzo cijepe kako bi "izbjegli novi val zaraza i pojavljivanje novih varijanti."


Unija također treba pomoći drugim zemljama da se cijepe, dodala je, "jer ćemo pobijediti ovu pandemiju jedino ako je porazimo u svakom kutku kugle zemaljske".


Kampanja cijepljenja Europske unije započela je potkraj 2020. godine, a cilj Komisije je da se do kraja rujna cijepi 70 posto osoba starijih od 18 godina.

video thumb

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!