16:59 / 21.03.2021.

Autor: M.M./Hina/HRT

Europski gradovi pozvani da minutom šutnje odaju počast žrtvama koronavirusa

Minuta šutnje za žrtve koronavirusa

Minuta šutnje za žrtve koronavirusa

Foto: Ilustracija/Ivo Cagalj / Pixsell

Udruženje Eurocities pozvalo je gradove širom Europe da u srijedu u podne održe minutu šutnje za žrtve pandemije koronavirusa.

- Godinu dana nakon početka pandemije koronavirusa, mreža gradova Eurocities poziva sve na europsku minutu šutnje. Zajednička komemoracija održat će se u srijedu u podne, stoji na internetskoj stranici Eurocitiesa.

Zagreb je također dio te mreže od dvjestotinjak gradova iz gotovo 40 zemalja.

Jedan od gradova koji je odmah potvrdio svoje sudjelovanje je Budimpešta. Gradonačelnik Gergely Karacsony rekao je na Facebooku da je ta gesta i znak priznanja radnicima na prvoj liniji borbe protiv koronavirusa.

- Europa treba zajednički trenutak promišljanja, rekao je u priopćenju Dario Nardella, predsjednik Eurocitiesa i gradonačelnik Firenze.

Budući da nikakva događanja trenutno nisu moguća, svatko bi za sebe trebao sudjelovati u minuti šutnje, a u znak potpore zajedničkom iskustvu Eurocities planira 'live stream' s Darijem Nardellom, dodaje se na njihovoj stranici.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!