Finska premijerka testirala se na droge nakon videa na kojem se zabavlja

19.08.2022.

16:59

Autor: V.G./Hina/HRT

Sanna Marin

Sanna Marin

Foto: Roni Rekomaa / Reuters

Finska premijerka Sanna Marin rekla je u petak da je napravila test na droge, nakon pojavljivanja video snimke ranije ovaj tjedan koja pokazuje kako se premijerka zabavlja s prijateljima, te je ustvrdila da nikad nije koristila ilegalne supstance.

- Danas sam se testirala na droge i rezultati će stići tijekom tjedna, rekla je na konferenciji za medije.

- Nikad u svome životu nisam koristila droge.

Marin je dodala da je njezina sposobnost da vrši dužnosti te večeri ostala nenarušena i da bi napustila zabavu da je te noći morala raditi.

Video snimka Sanne Marin kako se zabavlja s poznatim finskim influencerima i umjetnicima počela je kružiti društvenim mrežama ovaj tjedan te su je uskoro objavili neki mediji u Finskoj i inozemstvu.

Marin se suočila s pozivima da se testira na droge od političara u svojoj koalicijskoj vladi, kao i od opozicije, nakon što se pojavila snimka.

Video isječci su izvorno objavljeni na privatnom Instagram računu. Marin, koja je u prosincu 2019. postala najmlađa čelnica vlade na svijetu, rekla je da je znala da je snimaju, ali nije mislila da će videozapisi postati javno dostupni.

- Ta su videa privatna i snimana u privatnom prostoru. Zamjeram što su dospjeli u javnost, rekla je Marin novinarima. Dodala je da ne zna tko ih je proslijedio.

Mnogi Finci izrazili su potporu mladoj premijerki zbog načina na koji spaja privatni život s visokom karijerom. No, list Helsingin Sanomat piše da je epizoda potaknula pitanja o njezinu prosuđivanju.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!