Lavina odnijela još pet života u Austriji, ukupno osam za vikend

05.02.2023.

15:17

Autor: HINA/HRT/A.S.

Lavina odnijela još pet života

Lavina odnijela još pet života

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Pet osoba poginulo je u lavini na zapadnom turističkom dijelu Austrije, objavila je policija čime je broj žrtava snježnih lavina tijekom vikenda narastao na osam. 

Nove žrtve potvrđene su u nedjelju unatoč pozivu vlasti na oprez zbog lavina i obilna snijega. 

Nakon nekoliko dana obilnih padalina i vjetra austrijske vlasti podignule su stupanj upozorenja na lavine na razinu 4 od 5.

Skijališta su puna jer su u veljači školski praznici u području Beča. 

U nedjelju je otkopano tijelo 59-godišnjeg muškarca, rekla je policija u zapadnoj regiji Tirol. 

U području Sankt Antona Arlbeg pronađena su tijela 29-godišnjaka i 33-godišnjaka koji su skijali izvan uređenih staza u subotu ujutro.

Također je izvučeno tijelo 62-godišnjeg muškarca koji se nije vratio sa skijaškog trčanja na području Hohe Aifnera, rekao je glasnogovornik policije. 

U subotu je glasnogovornik policije Tirola rekao je da je 17-godišnji državljanin Novog Zelanda poginuo toga dana u lavini u Kaltenbachu, a u petak je poginuo 32-godišnji Kinez u skijalištu Soelden.

Obojica su skijali izvan skijaških staza.

U subotu ujutro pronađen je mrtav skijaš u susjednoj regiji Vorarlbergu, a riječ je 50-godišnjaku poginulom u lavini u dolini Kleinwalsertal, koja graniči s Njemačkom.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!