09:42 / 03.10.2020.

Autor: Marko Stričević/Dnevnik/IMS/HRT

Madrid ponovno uvodi karantenu

Foto: REUTERS/Sergio Perez

Foto: REUTERS/Sergio Perez

Foto: - / REUTERS

U Španjolskoj je otprilike 10.000 novih slučajeva, a u Madridu je više od trećine ukupnog broja zaraženih u posljednja dva tjedna.
Koronavirus se i dalje se nezaustavljivo širi diljem svijeta. Ukrajina i Poljska imaju najveći porast broja novozaraženih od početka pandemije, dok je u Rusiji gotovo 10.000 novih slučajeva, kao u vrijeme najveće krize sredinom svibnja. Posebno je zabrinjavajuće stanje u Španjolskoj.

Španjolska vlada naredila je zatvaranje glavnog grada Madrida i okolnih područja teško pogođenih koronavirusom nakon porasta broja novih slučajeva.

➡️ Rekordan broj novozaraženih u Francuskoj, eskalacija u Irskoj
➡️ Epidemija koronavirusa - najnovije informacije   
➡️ Istočna Europa bilježi najveće dnevne poraste novozaraženih Covidom-19
➡️ U Sloveniji 227 novih zaraza, stanje "ozbiljno, ali ne dramatično"

U Španjolskoj je otprilike 10.000 novih slučajeva, a u Madridu je više od trećine ukupnog broja zaraženih u posljednja dva tjedna.

Prema novim mjerama, od ovog vikenda tri milijuna stanovnika Madrida neće smjeti napustiti mjesto stanovanja bez posebnog razloga. Barovi i restorani smiju raditi do 22 sata, a sva okupljanja ograničena su na šest osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!