14:16 / 24.01.2022.

Autor: V.G./HRT/Hina

Ubojica iz Heidelberga najavio svoje djelo

Njemačka

Njemačka

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Mlada je žena ubijena u napadu vatrenim oružjem u ponedjeljak na sveučilištu u Heidelbergu, a tri su osobe ranjene, novi su podaci sigurnosnih izvora koji su objavili i da si je počinitelj oduzeo život.

Policija je isprva obznanila da su četiri osobe ranjene u napadu koji je vatrenim oružjem izveo jedan muškarac koji je počinio samoubojstvo, a jedna od žrtava preminula je od zadobivenih ozljeda u bolnici, rekao je izvor na koji se poziva agencija AFP.

- Mlada žena umrla je u bolnici od zadobivenih ozljeda metkom", rekao je za AFP sigurnosni izvor u ponedjeljak poslije podne. Napad na najstarijem njemačkom sveučilištu izveden je u amfiteatru i policija vjeruje da je napadač djelovao sam. Vjerujemo da je bio samo jedan počinitelj. Sada ne vidimo opasnost za javnost, rekla je policija sat vremena nakon prvih izvješća.

Kako javlja dnevnik Bildt, napadač je student i nakon ranjavanja više ljudi oružje je okrenuo prema sebi. Njegov identitet nije objavljen, a istražitelji ocjenjuju da nije imao vjerski ili politički motiv.

Neposredno prije samog djela 18-godišnji počinitelj je preko jedne WhatsApp grupe poručio kako sada treba kazniti neke ljude', rekao je Siegfried Kollmar, predstojnik policijske uprave Heidelberg. U istoj poruci počinitelj je izrazio želju da bude pokopan na moru.

Policija je blokirala područje Neuenheimer Feld u Heidelbergu gdje je smješten jedan od glavnih sveučilišnih kampusa.

Policija smatra da je napadač djelovao sam

Njemački zakoni o vatrenom oružju pooštreni su nakon dvaju napada na škole, u Erfurtu u travnju 2002. i Winnendenu u ožujku 2009. Policija je prije priopćila da je rasporedila jake snage i hitne službe na mjestu događaja, u dijelu grada u kojem se napad dogodio.

Sveučilište u Heidelbergu najstarije je u Njemačkoj, osnovano je 1386. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!