Odgođen drugi krug masovnog testiranja u Slovačkoj

26.11.2020.

19:07

Autor: M.M./Hina

default error photo
Drugi krug testiranja na koronavirus na razini cijele Slovačke naišao je na otpor zbog čega je odgođen na zasad neodređen datum.
Drugi krug testiranja na koronavirus na razini cijele Slovačke naišao je na otpor zbog čega je odgođen na zasad neodređen datum.

➡️ Koronavirus - preminulo 56 osoba, 3603 novozaražena 
➡️ Sve o koronavirusu 

Premijer Igor Matovič jučer je rekao da drugi krug više nije planiran za 6. i 7. prosinca nego će se održati na zasad neodređeni datum, prenosi Reuters.

Matovič je veliki zagovornik testiranja cijele populacije, a u prvom krugu 31. listopada i 1. studenoga je testirano 3,6 od ukupno 5,5 milijuna Slovaka. U drugoj rundi bi se detektirali oni koji su zaraženi u međuvremenu. No gradski i lokalni čelnici pružaju otpor zbog logističkih poteškoća održavanja masovnog testiranja, pa žele da ono bude usredotočeno samo na ranjive dijelove stanovništva.

Današnji podaci pokazuju da je broj zaraženih u Slovačkoj blago narastao. Protivnici masovnog testiranja ranije su rekli da se nedavni pad novih slučajeva dogodio zbog djelomičnog zatvaranja u listopadu te da nema veze s masovnim testiranjem.

Sudjelovanje na masovnom testiranju bilo je dobrovoljno, no svatko tko nije mogao dati negativan rezultat testa nije smio dva tjedna ići na posao. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!