14:34 / 28.05.2020.

Autor: HRT/Hina

Otvaranje škola u Danskoj nije povećalo broj zaraženih

-

-

Foto: - / -

Najnoviji podaci ne pokazuju značajan porast zaraženih među djecom u dobi između 1 i 19 godina u tjednima nakon djelomičnog ponovnog otvaranja škola.

Djelomično ponovno otvaranje danskih škola nije uzrokovalo porast broja zaraženih koronavirusom među učenicima, rekao je stručnjak za epidemiologiju i prevenciju zaraznih bolesti s danskoga instituta za serume u četvrtak, navodeći nove podatke.

- Koronavirus - jedna novooboljela osoba, jedna preminula

Danska je jedna od prvih država koje su ponovno otvorile svoja društva 15. travnja nakon mjesec dana karantene dopuštajući učenicima do petog razreda povratak u škole.

- Ne možete vidjeti negativne učinke ponovnog otvaranja škola. Na temelju preliminarnih iskustava koje smo imali, plan ponovnog otvaranja je razborit, rekao je Peter Andersen referirajući se na podatke ažurirane u srijedu.

Najnoviji podaci ne pokazuju značajan porast zaraženih među djecom u dobi između 1 i 19 godina u tjednima nakon djelomičnog ponovnog otvaranja škola.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!