13:49 / 16.06.2020.

Autor: B.A./HRT

Pokrenuta platforma „Re-open EU” za siguran nastavak turizma

-

-

Foto: - / -

„Re-open EU” sadržavat će praktične informacije o ograničenjima putovanja, javnozdravstvenim i sigurnosnim mjerama.
Europska komisija pokrenula je novu mrežnu platformu „Re-open EU” za siguran nastavak putovanja i turizma u Europi, na kojoj će biti dostupne informacije u stvarnom vremenu o granicama, dostupnim prijevoznim sredstvima i turističkim uslugama u državama članicama, objavljeno je na stranici koronavirus.hr.

„Re-open EU” sadržavat će praktične informacije o ograničenjima putovanja, javnozdravstvenim i sigurnosnim mjerama, primjerice o ograničavanju socijalnih kontakata ili nošenju maski za lice, te druge korisne informacije o turističkoj ponudi u EU-u i državama članicama.

Tako će se svima omogućiti da donose odgovorne i promišljene odluke o rizicima povezanima s koronavirusom dok planiraju odmore i putovanja tijekom i nakon ovog ljeta.

Nova platforma, koja je prilagođena i upotrebi na mobilnim telefonima kao internetska aplikacija, služi kao glavna referentna točka za svakog tko putuje u EU jer su na njoj centralizirane ažurirane informacije.

S pomoću interaktivne karte moći će se pretraživati informacije, novosti i savjeti za svaku od država članica EU-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!