Poljska počela cijepiti Johnson & Johnsonom, kaže da koristi premašuju rizike

15:20 / 15.04.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

default error photo

 Poljska je danas počela cijepiti svoje stanovništvo cjepivom tvrtke Johnson&Johnson protiv Covida-19, budući da koristi od imunizacije premašuju potencijalne rizike, objavila je poljska vlada i zdravstveni dužnosnici.


Američka savezna zdravstvena agencija u utorak je preporučila stanku u cijepljenju Johnson&Johnsonom od barem nekoliko dana nakon što je šest žena mlađih od 50 godina razvilo krvne ugruške.

- U slučaju Johnson&Johnsona, danas je prvi dan da se koristi. Nismo primili nikakve signale da postoje bilo kakvi problemi ili da pacijenti odbijaju (primiti ga)", rekao je na novinskoj konferenciji Michal Dworczyk, vladin dužnosnik koji prati program cijepljenja u zemlji.

Čelnik Ureda za registraciju medicinskih proizvoda kazao je na press konferenciji da koristi od tog cjepiva nadmašuju potencijalne rizike.

Francuska je jučer objavila da će cijepiti tim cjepivom samo starije od 55 godina, a Švedska zdravstvena agencija objavila je isti dan da će odgoditi početak cijepljenja Johnson&Johnsonovim cjepivom. 

EMA će objaviti novu procjenu o tom cjepivu idućeg tjedna.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!