Prosvjednici protiv mjera sukobili se s policijom u Ljubljani

21:26 / 05.10.2021.

Autor: HTV/HRT

Prosvjedi u Ljubljani

Prosvjedi u Ljubljani

Foto: Dnevnik / HTV

U Ljubljani su se ponovili neredi zbog prosvjeda protiv vladinih mjera i uvođenja covid potvrda, u kojima je prema navodima medija sudjelovalo više tisuća ljudi u središtu grada. Prosvjed je policija uspjela smiriti u kasnim večernjim satima, a na više mjesta upotrijebila je vodeni top i suzavac kako bi rastjerala prosvjednike.

Kako javljaju mediji, policija je uhitila i Zorana Stevanovića, lokalnog političara iz Kranja koji je govorio prosvjednicima protiv vlade na nekoliko zadnjih javnih okupljanja, a policija ga smatra jednim od organizatora prosvjeda.

Budući da se na Brdu kod Kranja, 30-ak kilometara od Ljubljane, održava neformalni samit EU-zapadni Balkan, te zbog nekih najava da bi se prosvjednici i oni koji nisu zadovoljni vladom mogli pokušati približiti šefovima država i vlada u pokušaju da dobiju na vidljivosti, policija je pojačala sigurnost i na toj lokaciji.

Na Brdu kod Kranja, dan prije samita, večeras se održava neformalna radna večera čelnika zemalja EU-a kojoj je domaćin premijer Janez Janša. Uz predsjednicu Komisije Ursulu von der Leyen, predsjednika Vijeća Charlesa Michela i domaćina susreta Janše sudjeluju delegacije i čelnici iz zemalja članica, među ostalima hrvatski premijer Andrej Plenković, francuski predsjednik Emmanuel Macron, te njemačka kancelarka na odlasku Angela Merkel.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!