21:14 / 24.08.2020.

Autor: M.M./Hina

Španjolska prešla ukupno 400.000 slučajeva zaraženih koronavirusom

Ilustracija (Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Ilustracija (Kristina Stedul Fabac/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

U pandemiji u Španjolskoj ukupno je umrlo 28.872 ljudi.
Španjolska je prešla brojku od 400.000 slučajeva koronavirsua, objavile su vlasti, dodajući da stanje u Madridu traži hitno djelovanje i nove mjere sljedećih dana.

-
Koronavirus - najnovije informacije   

Po dnevnom izvješću ministarstva zdravstva, Španjolska ima 2060 novih slučajeva u 24 sata, odnosno 405.436 potvrđena slučajeva ukupno, a posebno se ističe povećanje broja zaraženih u Madridu gdje je tijekom proteklog tjedna zabilježeno više od 13.400 slučajeva.

Stanje u prijestolnici moglo bi dovesti do novih drastičnih mjera, ističe ministarstvo, poput ograničenja kretanja stanovništva. Osim toga, u Kataloniji su regionalne vlasti pojačale mjere protiv virusa i zabranile okupljanja više od deset osoba, što je mjera koja je već na snazi u Madridu.

Katalonski lider Quim Torra rekao je da će sljedeća tri tjedna kada se tisuće radnika vraća na posao nakon odmora, a djeca u škole, biti ključna u smanjivanju transmisije.

- Bez distrakcija, bez odstupanja i maksimalna koncentracija jer na ovaj ili onaj način ova zemlja se mora vratiti na posao i otvoriti škole, rekao je na press konferenciji u Barceloni.

U pandemiji u Španjolskoj ukupno je umrlo 28.872 ljudi.

Protekli tjedan bio je najgori u smislu novih infekcija od ožujka, ali broj smrtnih slučajeva mnogo je niži. U posljednja 24 sata umrlo je troje ljudi.

Pred početak školske godine, udruge učitelja i roditelja bijesne su na vladu jer nema koherentan plan povratka u škole.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!