13:12 / 21.05.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

Španjolska se otvara svima cijepljenima

Španjolski premijer Pedro Sancez najavio turističko otvaranje

Španjolski premijer Pedro Sancez najavio turističko otvaranje

Foto: Manu Fernandez / REUTERS

Španjolska, koja je prije pandemije bila druga turistička destinacija u svijetu, puštat će od 7. lipnja na svoj teritorij sve cijepljene osobe, bez obzira na to iz koje zemlje dolazie, objavio je španjolski premijer Pedro Sanchez.


- Počevši od 7. lipnja, sve cijepljene osobe i njihove obitelji bit će dobrodošli u našu zemlju, neovisno o njihovoj zemlji podrijetla, izjavio je Pedro Sanchez na međunarodnom turističkom sajmu Fitur.


Dodao je da će Britanci, koji su u normalna vremena bili najbrojniji turisti u Španjolskoj, od sljedećeg ponedjeljka moći slobodno dolaziti. 


Britancima su i sada dopuštena putovanja u Španjolsku, ako su nužna. 


Velika Britanija, međutim, Španjolsku i dalje smatra rizičnom zemljom i traži od svojih državljana da po povratku odu u karantenu i testiraju se na koronavirus.

Ukidanje restrikcija odnosi se na deset zemalja izvan teritorija EU-a, čijim su državljanima dosada bila dopuštena samo nužna putovanja u Španjolsku. Među njima su Australija, Novi Zeland, Izrael, Kina i Japan.


Španjolska se nada da će ove godine privući 45 milijuna stranih turista, što je upola manje nego prije pandemije.


Ulazak državljana EU-a u Španjolsku nije bio nikada ograničen, morali su samo imati negativan test na koronavirus.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!