21:16 / 04.11.2020.

Autor: Zdenka Kardum/Dnevnik/IMS/HRT

Talijanski ugostitelji umorni od ograničenja

-

-

Foto: - / -

Zaraza se ubrzano širi, broj umrlih raste. Italija u posljednja 24 sata bilježi više od 28 tisuća novooboljelih.
Zaraza se ubrzano širi, broj umrlih raste. Italija u posljednja 24 sata bilježi više od 28 tisuća novooboljelih. Vlada u Rimu od sutra uvodi policijski sat. Trajat će od 22 sata do 5 ujutro. Srednje škole prelaze na nastavu putem interneta, zatvaraju se muzeji.

➡️ Epidemija COVID-a - najnovije informacije

- Nikada se nismo susreli s velikim gužvama u muzejima. Previše smo uzrujani zbog ovakve odluke, rekla je stanovnica Rima.

Novi zamah pandemije i nove mjere zabrinuli su talijanske ugostitelje umorne od ograničenja.

- To je potpuni mrak! Više nema nade. Do prije nekoliko mjeseci vidjelo se svjetlo na kraju tunela. A sada ne znamo kako se izvući iz ove crne rupe, rekao je vlasnik restorana u Milanu.

Švicarska se sve teže bori s drugim valom pandemije. U jednom je danu zabilježila više od 6 tisuća novih infekcija. Raste pritisak na bolničke sustave.

- Danas nismo mogli povećati broj kreveta na odjelima intenzivne skrbi zbog nedostatka medicinskog osoblja. S ovom stopom zaraze nećemo imati mjesta za sve pacijente, naglasio je Govind Sridharan, glavni liječnik na odjelu intenzivne njege u Fribourgu.

U Sloveniji opet raste broj zaraženih - potvrđeno je 2025 novih slučajeva, umrlo je 29-tero ljudi.

- Pred nama je barem još jedan mjesec teške borbe s koronavirusom i strogih mjera. Tako bismo mogli izbjeći treći val. Slovenija nema najbolji zdravstveni sustav u Europi, ali u njemu radi najviše požrtvovnih ljudi. Nitko neće ostati bez hitne medicinske pomoći, rekao ja Janez Janša, slovenski premijer.

Dramatično širenje infekcije koronavirusom i u Srbiji. Potvrđeno je više od 2 tisuće novih slučajeva. Hospitalizirano je još 400 pacijenata zaraženih koronavirusom.

U Mađarskoj je od ponoći na snazi izvanredno zdravstveno stanje i policijski sat zbog rapidnog širenja virusa.

Prijavljeno je više od 4200 novozaraženih. Među njima je i šef mađarske diplomacije Szijarto. Ministar je u posjetu Tajlandu i tvrdi se da nema simptoma.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!