16:08 / 25.04.2021.

Autor: Hina/A.P.C.

U Grčkoj prvi slučaj indijske varijante koronavirusa

Testiranje na koronavirus

Testiranje na koronavirus

Foto: Ilustracija/Kristina Stedul Fabac / Pixsell

Prvi slučaj indijske varijante koronavirusa, odgovorne za naglo širenje epidemije u Indiji, otkriven je i u Grčkoj, izvijestile su zdravstvene vlasti te zemlje. Nacionalno javnozdravstveno tijelo (Eody) izvijestilo je da je "pozitivan uzorak na varijantu koja dominira u Indiji" otkriven nakon testiranja 33-godišnjakinje koja nije državljanka Grčke i živi u Atici, predgrađu Atene.

Poznato je da je žena u Dubai putovala 4. travnja, a prije odlaska iz Dubaija imala je negativan PCR test, navodi  Eody.


Slučaj je otkriven u sklopu uobičajenog masovnog uzimanja uzoraka


-  Ovo je prvi slučaj indijske varijante koronavirusa u Grčkoj, rekao je AFP-u izvor iz grčkog ministarstva zdravstva.-


U priopćenju stoji i da je žena "osjećala simptome, no nije bila hospitalizirana, a sada više ne osjeća simptome i razdoblje koje je morala provesti u karanteni je završeno.


Indijski soj koronavirusa nazvan B.1.617.1, prvi je put izoliran u indijskoj regiji Maharashtri. Indijski zdravstveni sustav vrlo se teško nosi s valom infekcija koje se većim dijelom pripisuju upravo ovoj varijanti koronavirusa. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!