13:25 / 31.01.2021.

Autor: T.V./Hina

U nezgodi hrvatskog zrakoplova u Belgiji nema ozlijeđenih

U nezgodi zrakoplova hrvatskog privatnog avioprijevoznika u Belgiji nema ozlijeđenih

U nezgodi zrakoplova hrvatskog privatnog avioprijevoznika u Belgiji nema ozlijeđenih

Foto: Ilustracija / Pixabay

Zrakoplov tipa Cessna privatnoga hrvatskog avioprijevoznika JungSky imao je u subotu navečer nezgodu prilikom slijetanja u Zračnu luku Antwerp u Belgiji, a ozlijeđenih nije bilo, objavljeno je u nedjelju na internetskoj stranici Croatian Aviation.

Zrakoplov JungSkya na letu iz Napulja za Antwerp u Belgiji prilikom slijetanja u spomenutu belgijsku zračnu luku nije se zaustavio na uzletno-sletnoj stazi, nego na travnatoj površini iza zavšetka piste. Nezgoda se dogodila u 20,57 sati po lokalnom vremenu. Kao razlog spominje se kasni "touchdown".

Belgijska agencija za civilno zrakoplovstvo pokrenula je istragu, a svi najavljeni letovi prema Zračnoj luci Antwerp sinoć su bili preusmjereni u Zračnu luku Maastricht.

Kompanija JungSky osnovana je 2009. godine, a flotu čine dva Cessna 525A CJ2 mlažnjaka s kojima prometuju na odredišta diljem Europe i sjeverne Afrike. Svake godine odrade više od 1200 letova i to na više od 200 različitih zračnih luka u 40-ak različitih zemalja. Letove obavlja dvočlana posada, kapetan posade i kopilot. Zrakoplovna baza, kao i sjedište kompanije je u Zagrebu, navodi portal Croatian Aviation. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!