15:36 / 20.01.2021.

Autor: HRT

VIDEO: U Madridu raznesena zgrada Crkve , 3 poginulih

Foto: JAKE THREADGOULD/EPA

Foto: JAKE THREADGOULD/EPA

Foto: - / -

Na terenu su vatrogasci. Još se ne zna uzrok.
Tri osobe su poginule, a 11 ih je ozlijeđeno poslijepodne u eksploziji zgrade u središnjem Madridu. Eksplozija se najvjerojatnije dogodila zbog istjecanja plina, izvijestila je madridska služba za hitne intervencije.

Eksplozija u ulici Toledo uništila je nekoliko gornjih katova zgrade koja pripada Katoličkoj crkvi. Zgrada se nalazi između umirovljeničkog doma i škole, no nitko od umirovljenika i djece nije ozlijeđen. Obližnja škola bila je prazna, jer nastava još nije počela nakon obilnog snijega koji je zabijelio Madrid 9. siječnja.

Poginula su trojica muškaraca među kojima 35-godišnji električar koji je neposredno prije eksplozije pregledavao plinske instalacije u zgradi. On je iz susjedstva došao pomoći nakon što prethodnih dana zbog napadalog snijega servisna služba nije mogla pristupiti i otkloniti kvar na instalaciji prisutan nekoliko dana, izvijestila je španjolska novinska agencija EFE. 

Raznesena je zgrada Katoličke crkve u povijesnoj četvrti La Latina, u samom centru grada, potvrdio je gradnoačelnik Madrida José Luis Martínez Almeida. Dodao je kako je eksploziju, prema prvim informacijama uzrokovalo curenje plina. U toj zgradi svećenici su prolazili obuku, a beskućnici su tamo išli po obroke.U četvrtak uklanjanje viših katova oštećene zgrade 

Policija je tijekom popodneva evakuirala stanare obližnjih zgrada od kojih će neki provesti noć u hotelima gdje im je privremeno osiguran smještaj. Tijekom četvrtka će otpočeti uklanjanje viših katova oštećene zgrade. 

Na snimkama s društvenih mreža može se vidjeti kako se dim diže iz uništene višekatnice. Četiri kata zgrade uništena su u eksploziji koja se mogla čuti u mnogim dijelovima glavnog grada.Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!