Američki putnički agenti stižu u Dubrovnik

18.05.2021.

16:34

Autor: Ivica Đuzel/T.V./Regionalni dnevnik/HRT

Dubrovnik

Dubrovnik

Foto: HTV / HRT

Sredinom lipnja gotovo 200 američkih putničkih agenata za svoje godišnje okupljanje odabralo je Dubrovnik. Svrha je promidžba Hrvatske kao popularnog i poželjnog odredišta, ali i edukacija američkih partnera u prodaji aranžmana. 

Nakon što je zbog pandemije ukinuta direktna linija Philadelphia -Dubrovnik, objavljeno je da će United Airlines od početka srpnja letjeti u Hrvatsku tri puta na tjedan. Polasci iz New Yorka planirani su ponedjeljkom, srijedom i subotom, a povratak dan poslije.

I tu nije kraj. U Dubrovnik će letjeti i Deltini avioni iz zračne luke Kennedy, i to je druga američka aviokompanija koja uvodi izravne letove preko Atlantika u samo 3 tjedna.

A da zrakoplovi ne bi bili prazni, sredinom lipnja na godišnjoj konferenciji okupit će se američki putnički agenti, njih gotovo 200. Asta Destination Expo organizira se upravo u Dubrovniku.

- To će otvoriti velika vrata za dolazak američkih gostiju općenito. I ono što je bitno, te avione treba napuniti, a upravo je ovo prilika kada dolaze agenti, znači oni koji planiraju ta putovanja. Najvažnije je sad da svi zajedno pokušamo dogovoriti najbolje moguće poslove s američkim agentima i kompanijama, ističe Elinda Ravlić, organizatorica.

Osim što će Amerikanci doći desetak dana prije kako bi osjetili i doživjeli Hrvatsku, na samoj konferenciji u poslovnom dijelu moći će s hrvatskim izlagačima dogovoriti i prve konkretne poslove.

- To je trade show koji će biti više otvorenog tipa, vrlo sličan turističkom sajmu u nekom klasičnom formatu koji smo često konzumirali. Što se tiče B2B, on će biti puno konkretniji, naime, prilikom prijave jedna i druga strana prijavljuju se online i predstavljaju svoju tvrtku, a s druge strane imamo hrvatske ponuđače koji nude ono što ima treba, objašnjava Jurica Glavina, organizator poslovnog dijela.

Organizatori tvrde da je Hrvatska najpoželjnije odredište s druge strane Atlantika i da su Amerikanci u niskom startu i žele što prije putovati.

I dok se čeka zeleno svjetlo Bidenove administracije, hrvatska strana davno ga je dala, još u vrijeme lockdowna. Dubrovački skup putničkih agenata nije slučajan i vjeruje se da bi nakon početka izravnih letova Amerikanci, uz naše tradicionalne goste, mogli obilježiti ljeto 2021.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!