17:40 / 10.05.2021.

Autor: V.K./HRT/Hina

Banožić s predstavnicima tvrtke "Đuro Đaković Specijalna vozila d.d."

"Đuro Đaković Specijalna vozila d.d."

"Đuro Đaković Specijalna vozila d.d."

Foto: Ivica Galovic / PIXSELL

Ministar obrane Mario Banožić poručio je u ponedjeljak, prilikom posjeta tvrtki "Đuro Đaković Specijalna vozila d.d." u Slavonskom Brodu, kako je to jedna od onih tvrtki zahvaljujući kojoj se može zadržati razina opremanja koja će omogućiti redovito funkcioniranje sustava obrane.

Tijekom obilaska proizvodnih pogona prikazane su aktivnosti na aktualnim projektima, prvenstveno višegodišnjoj suradnji na generalnoj reviziji tenkova M-84, kao i održavanju borbenih oklopnih vozila BOV Patria AMV 8x8.

Ministar obrane tom je prigodom istaknuo kako je ovo jedna od onih hrvatskih tvrtki zahvaljujući kojoj se može zadržati razina opremanja na stupnju koji će omogućiti redovito funkcioniranje sustava obrane i u ovim izazovnim vremenima.

- Tvrtka "Đuro Đaković Specijalna vozila" nudi, uvjerili smo se, uistinu kvalitetne i vrhunske proizvode koji zadovoljavaju visoke standarde kvalitete, od proizvodnje baznih vozila BOV Patria 8x8 pa sve do generalne revizije tenkova s tendencijom daljnjeg razvoja suradnje i u drugim područjima poslovanja tvrtke, rekao je Banožić.

Izrazio je uvjerenje u nastavak suradnje i u idućim godinama s obzirom na nove perspektive u kontekstu povlačenja financijskih sredstava iz Europskoga obrambenog fonda.

- Uvjeren sam da će gospodarstvenici prepoznati prilike te kako ćemo svi zajedno raditi na jačanju gospodarstva i Hrvatske vojske, zaključio je ministar obrane.

S Banožićem je, kako se navodi u priopćenju Ministarstva obrane, na radnom sastanku s predstavnicima te slavonsko-brodske tvrtke bio i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj.

- Bilo nam je zadovoljstvo održati sastanak s ministrom obrane Marijom Banožićem i načelnikom Glavnog stožera OSRH admiralom Robertom Hranjem, kao čelnim osobama našeg najvažnijeg partnera na vojnom programu "Đuro Đaković Specijalna vozila". Bila je to prilika da popričamo i o kratkoročnim i dugoročnim planovima Ministarstva, u kojima se dosadašnja uspješna i kvalitetna suradnja MORH-a i "Đuro Đaković Specijalna vozila" nastavlja na obostrano zadovoljstvo i u narednom razdoblju, rekao je predsjednik Uprave tvrtke Danijel Marić.

Dodao je kako se nastavljaju pripreme za pokretanje projekata koji bi trebale doprinijeti povećanju razine opremljenosti OSRH, a u kojem će "Đuro Đaković Specijalna vozila" imati značajnu ulogu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!