Brlošić: Ne možemo više, spremnik benzina za traktor košta 4.500 kn

10.05.2022.

14:51

Autor: HRT/Studio 4

Mato Brlošić

Mato Brlošić

Foto: HTV / HRT

Na većini benzinskih postaja u Hrvatskoj litra osnovnog benzina eurosuper 95 od danas se prodaje po 13,24 kune, što je 62 lipe više nego dan prije kada je stajala 12,62 kune, dok je litra osnovnog eurodizela skuplja za 19 lipa, a više su i cijene premium goriva.

Nova poskupljenja goriva obično znače i loše vijesti za poljoprivrednike. Plavi dizel poskupio je za 19 lipa i sada se prodaje po 9 kuna i 58 lipa za litru.

- Ovo je katastrofa. Cijene su prešle sve granice. Mi smo iscrpili sve što smo imali. Financija više nema i postavlja se pitanje hoćemo li moći kupiti gorivo kojega će trebati puno za žetvu, izjavio je Mato Brlošić iz Hrvatske poljoprivredne komore.

Izjavu je dao ispred spremnika traktora za kojega je kaže - prije trebalo 1.600 do 1.700 kuna a danas to košta 4,5 tisuće kuna. A punjenje rezervoara kombajna, koji je veći, dodao je - danas košta tisuću eura.

- Ne možemo više izdržati. Gotovo je. Iscrpili smo sve gorivo koje smo kupili po nižim cijenama, a novaca za novo - nema, zaključio je. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!