13:24 / 14.01.2020.

Autor: D.M./HRT

Ćorić opovrgnuo najave poskupljenja plina i struje

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: Milan Sabic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Novinari su ga pitali i što misli o partnerstvu HDZ-a i Milana Bandića te ima li ambicija u zagrebačkom HDZ-u.
Ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić opovrgnuo je medijske napise o poskupljenjima energenata. Novinari su ga pitali i što misli o partnerstvu HDZ-a i Milana Bandića te ima li ambicija u zagrebačkom HDZ-u.

Bandić najavio pojeftinjenje odvoza smeća
 Bandić partnerima poručio da ne razgovaraju preko medija

- Ja kao i skupština Hrvatske elektroprivrede o poskupljenju električne energije ne znam ništa. Ukoliko će doći, ja o tome nisam informiran. Dakle, vjerojatno ne, kazao je Ćorić. Što se tiče cijene plina dodao je kako se proteklih nekoliko godina išlo prema tome da cijene padnu te da u ovom trenutku ne vidi kao mogućnost kratkoročno povećanje cijena.

Stav o Bandiću i ambicije u zagrebačkom HDZ-u 

Na upit novinara Ćorić izjavio kako ima stav o partnerstvu HDZ-a sa strankom Milana Bandića,  ali da će ga zadržati za sebe. Za svoje eventualne ambicije u zagrebačkom HDZ-u kazao da će ih izraziti kada budu definirani datumi unutarstranačkih izbora.

Upitan je li Milan Bandić postao "toksičan " partner za HDZ  Ćorić je kazao kako o tome treba propitivati donositelja odluka, odnosno Predsjedništvo HDZ-a, a na ponovljeni upit potvrdio je da će svoj stav "ostaviti za stranačku platformu onog trenutka kada bude na tu temu upitan".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!