Dalekovod povećao kvartalni prihod, ugovoreni poslovi vrijedni 247 milijuna eura

26.04.2023.

14:58

Autor: HRT/V.G./Hina

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Igor Kralj / PIXSELL

Dalekovod Grupa ostvarila je u prvom kvartalu rast poslovnih prihoda od 19 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje i oni su iznosili 28 milijuna eura, a na kraju ožujka vrijednost ugovorenih poslova bila je veća od 247 milijuna eura, priopćio je Dalekovod u srijedu.

EBITDA grupe u prvom kvartalu iznosila je 871 tisuću eura i veća je za 3,4 milijuna eura u odnosu na prethodno razdoblje kada je ostvarena negativna EBITDA u iznosu 2,6 milijuna eura.

- Takvom ostvarenju najviše doprinosi efikasna izvedba i visoka razina ugovorenih poslova, a iako je uobičajeni sezonski efekt i nešto lošije vrijeme od očekivanog utjecalo na odgađanje radova na pojedinim projektima, ostvarena EBITDA je na razini očekivane, kažu u Dalekovodu.

Tvrtka očekuje nastavak dobrog poslovanja te navodi da su pred njom brojni novi značajni projekti u Hrvatskoj, zemljama u regiji i tržištima diljem Europe.

Tijekom proteklog razdoblja Dalekovod je, kako se navodi, na domaćem tržištu ugovorio radove na značajnim nacionalnim infrastrukturnim projektima poput opremanja dijela obilaznice Omiša, a izvodit će radove i na revitalizaciji dalekovoda Konjsko - Krš Pađene - Brinje. Intenziviraju se i radovi na projektu HŽ Infrastrukture na dionici Hrvatski Leskovac Karlovac, koje Grupa izvodi za Strabag u vrijednosti od 20 milijuna eura, dok su brojni projekti energetske i prometne infrastrukture u pripremi.

Tu su i inozemni projekti među kojima su ugovor za Elektro Sloveniju o obnovi dalekovoda Divača - Pivka - Ilirska Bistrica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!