U zimsko doba, uoči sezone, hoteli se obnavljaju, destinacije brendiraju...

23.01.2022.

07:00

Autor: Ivica Đuzel/Regionalni dnevnik/HRT

Diljem Dalmacije ulaganja u smjetšaj

Diljem Dalmacije ulaganja u smjetšaj

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

I ovu zimu nastavlja se ciklus ulaganja u hotele u srednjoj Dalmaciji. Gradi se u Makarskoj, Starom Gradu, Postirama, Trogiru, a nakon sezone napokon će se obnavljati i hoteli na otoku Visu. Ulažu se deseci milijuna eura u poboljšanje kvalitete smještaja i brendiranje destinacije.

Ove se zime zastarjeli bungalovi u Starom Gradu na Hvaru pretvaraju u tzv. zeleni resort - koncept potpuno održivog eko ljetovališta koji poštuje najviše standarde zelene gradnje i uporabu obnovljivih izvora energije. Valamarova zelena avantura nastavak je priče vezane uz cjelovitu obnovu imovine bivšeg Helios Pharosa.

- Imamo preko 200 milijuna kuna ulaganja u hotele i to će sigurno pridonijeti kvaliteti smještaja pogotovo jer ide u smjeru kojeg i mi kao grad gradimo, a to je održivi zeleni turizam, rekao je Antonio Škarpa, gradonačelnik Staroga Grada.

U Makarskoj se dovršava megahotel Romana s gotovo 300 soba, koji je preuzela grupacija Aminess hoteli i kampovi i koji otvara vrata početkom travnja. Gradske su vlasti odlučile raspisati međunarodni natječaj da bi uredile središte grada i zanemarene atraktivne javne površine Peškere.

- Nedefinirani prostor koji je usmjeren na masu na proizvod koji nije atraktivan i trenutno stvara veliki problem, a cilj nam je da međunarodnim natječajem napravimo nove, urbane, moderne vizure koje će spojiti kupališni i smještajni dio grada sa starom jezgrom, objasnila je Antonia Radić Brkan, dogradonačelnica Makarske.

I otok Vis napokon je dočekao obnovu svojih hotela. Nakon završetka sezone srušit će se hotel Biševo u Komiži, a novi vlasnik najavljuje pregovore sa svjetski poznatim Marriottom.

- Sretna je okolnost da je vlasnik isti komiškom i viškom hotelu,oni zahtijevaju veliko renoviranje i rušenje tako da će se vjerojatno koordinirati da radi barem jedan hotel, rekao je Ivo Fiamengo, direktor TZ-a grada Visa.

Drugi veliki hotel, Issa u Visu, ostaje na čekanju, kao i hotel Tamaris na samoj Rivi. No oba će nakon cjelovite obnove, kao i hotel u Komiži, dobiti četiri zvjezdice.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!