13:07 / 11.12.2018.

Autor: Silvana Skočajić/V.K./HRT

EBRD pomaže poduzetnicima u Hrvatskoj

-

-

Foto: - / -

Pružanjem prilagođenih poslovnih savjeta u razdoblju od dvije godine u planu je poduprijeti 250 malih i srednjih poduzeća u Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj i Rumunjskoj.
U okviru Plana ulaganja za Europu, poznatijeg kao Junckerov plan, u Zagrebu je pokrenut novi savjetodavni program Europske banke za obnovu i razvoj koji će pomoći poduzećima u Hrvatskoj da povećaju svoju konkurentnost. Pružanjem prilagođenih poslovnih savjeta u razdoblju od dvije godine u planu je poduprijeti 250 malih i srednjih poduzeća u Bugarskoj, Hrvatskoj, Grčkoj i Rumunjskoj.

"
To je neki minimum od 24 tvrtki s kojima ćemo sigurno raditi, ali vidjet ćemo kakve su potrebe, kakvi su projekti pa možda bude i nešto više tvrtki kojima budemo omogućili savjetodavne usluge i projekte“, naglašava Višnja Mrakovčić Supek, voditeljica EBRD-ova programa za savjetovanje malih i srednjih poduzeća.

"EBRD je u stanju angažirati stručnjake gotovo iz cijelog svijeta, specifično za područja koja su nama potrebna. To je njihova najveća moć i dodatno uz to, oni sufinanciraju sve kompanije koje su njima interesantne za kasnije investicije, za kasnije financiranje“, Ivan Franičević, predsjednik Uprave Rascoa.
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!