07:00 / 06.03.2021.

Autor: Magdalena Šipić/Regionalni dnevnik/HRT

Farmaceutske i prehrambene inovacije u Čaporicama

Centar u Čaporicama

Centar u Čaporicama

Foto: HTV / HRT

U triljskoj Gospodarskoj zoni Čaporice održana je završna konferencija Poslovno - uslužnoga centra vrijednoga više od 20 milijuna kuna. Riječ je o projektu sufinanciranom iz Europskog fonda za regionalni razvoj koji bi trebao razviti i poboljšati kvalitetu poduzetničko-poslovne infrastrukture, povećati broj proizvoda i usluga te potaknuti razvoj malih i srednjih poduzeća, a time i zapošljavanje.

Proizvodno - skladišni i prostori za inkubaciju uslužnih te tvrtki informacijsko - komunikacijske tehnologije, uredi za poduzetničke potporne institucije i zajednički rad, dvorana za radionice, edukacije i sastanke te laboratorij s pomoćnim prostorijama. Samo u Centar kompetencija uloženo je više od 70 milijuna kuna.

- Centar kompetencija je u prvom redu namijenjen širenju znanja u području prehrane i zdravlja, svim malim poduzetnicima i OPG-ovcima, kaže v.d. ravnatelja ustanove CEKOM 3LJ Ivan Šušnjara. Oni bi, za početak, trebali razvijati nove, inovativne farmaceutske, kozmetičke i prehrambene proizvode na bazi ljekovitoga i aromatičnoga bilja.

Premali su da bi bili konkurentni, ali to mogu postati pomoću proizvoda s dodanom vrijednošću. To jamči bolji položaj na tržištu, dodatni razvoj i rast. Ali i demografski oporavak. Trilj je, inače, kad je u pitanju pripremljenost i povlačenje novca iz europskih fondova - među vodećim gradovima u Hrvatskoj.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!