Gospić pomaže svojim poduzetnicima i obrtnicima

29.01.2021.

07:00

Autor: Mario Kurevija/Regionalni dnevnik/HRT

Prazni restorani

Prazni restorani

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Grad Gospić nastoji svojim poduzetnicima i obrtnicima ublažiti posljedice koronakrize. 

Odlukom grada Gospića fizičke i pravne osobe u ovoj su godini oslobođene od poreza na potrošnju. Riječ je o oko milijun kuna iz gradskog proračuna kojim će grad nastojati olakšati udar na ugostitelje zbog lockdowna.  

Grad Gospić ide i dalje, pa će davati potpore poduzetnicima. Oni s tri zaposlena ostvaruju potporu od 2.000, do šest zaposlenih ostvaruju 4.000, do devet zaposlenih mogu ostvariti 6.000, a oni s više od 10 i oko 8.000 kuna. 

- To su djelatnici koje rade već od 5 do 20 i nešto godina i jednostavno sam te ljude morao zadržati kod sebe bez obzira na mjere, kaže Marko Sokolić, ugostitelj, predsjednik Županijske obrtničke komore. 

I dok ugostitelji čekaju odluku stožera o otvaranju kafića i restorana, ulažu u objekte. 

- Mi smo uložili oko 500 tisuća kuna u kuhinju da bi mogli zadovoljiti one uvjete koji se od nas traže i da možemo biti učinkoviti i brzi prema gostima i isporuci hrane, kaže Sokolić. 

A Ličani su se prilagodili novoj situaciji. Kava za van, u autu ili šetnji, svejedno im je. 

- Mislim da se bar moglo omogućiti restoranima da izdaju hranu na pultu, ako se već ne može sjediti unutra dok su mjere na snazi, kaže Nikola Aleksić, Split.

Svi vjeruju da će uskoro doći do popuštanja mjera, pa će se i broj turista koji vole snježnu Liku - vratiti u normalu. 


Galerija
Prazni kafići, Foto: Regionalni dnevnik/HRT
Kuhinja restorana, Foto: Regionalni dnevnik/HRT

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!