Gradonačelnik F. Zoričić donio odluku: 15. kolovoza sajamski dan na području Pule

09.08.2023.

17:01

Autor: Hina/HRT/A.S.

Filip Zoričić

Filip Zoričić

Foto: Srecko Niketic / PIXSELL

Uzevši u obzir važnost promidžbeno-turističkih aktivnosti, gradonačelnik Pule Filip Zoričić donio je Odluku o proglašenju 15. kolovoza sajamskim danom na području toga grada.

Prigodna prodaja na kioscima, štandovima, ambulantna prodaja i ostala slična prodaja na otvorenom, kao dio sajamskih događaja i javnih manifestacija može početi u 8 sati i završiti do 24 sata, stoji u Odluci.

Prema Zakonu u trgovini, blagdanima i praznicima zabranjen je njihov rad.

No postoje i iznimke koje se odnose na otkup primarnih poljoprivrednih proizvoda, prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda na štandovima i klupama na tržnicama na malo i prodaju vlastitih poljoprivrednih proizvoda na štandovima i klupama na tržnicama na veliko, prigodnu prodaju na sajmovima i javnim manifestacijama te prodaju putem automata i prodaju na daljinu.

Tomu su se za Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja, 5. kolovoza, dosjetili na Hvaru te su proglasili sajamski dan.

Sajamski dan proglasio i Umag

Udruga Glas poduzetnika potom je apelirala na sve hrvatske gradonačelnike i načelnike da učine isto. Osim Pule, sajamski je dan za 15. kolovoza proglasio i Umag.

- U svrhu promidžbeno-turističkih aktivnosti 15. kolovoza 2023. godine proglašava se danom Umaškog ljetnog sajma. Za vrijeme održavanja sajma prigodna prodaja kao sastavni dio događaja na području grada može se obavljati u razdoblju od 7 do 22 sata, poručili su iz Umaga.

Nakon Pule i Umaga, kako se neslužbeno može čuti, o donošenju takve odluke razmišljaju još neki gradovi u Istri, koja je danas prepuna turista.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!