H&M planira u studenome početi ponovno otvarati trgovine u Ukrajini

24.08.2023.

14:50

Autor: Hina/HRT

H&M planira početi ponovno otvarati trgovine u Ukrajini

H&M planira početi ponovno otvarati trgovine u Ukrajini

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Švedski lanac trgovina odjećom H&M objavio je da planira ponovno otvoriti svoje trgovine u Ukrajini iako je ta zemlja i dalje suočena s ruskom invazijom, koja je započela prije oko 18 mjeseci.

"Tvrtka je u bliskom dijalogu s partnerima i vlastima i sada planira od studenog ove godine postupno ponovno otvarati većinu svojih trgovina u Ukrajini", objavila je u četvrtak tvrtka sa sjedištem u Stockholmu. Ta objava stigla je upravo danas, kad Ukrajina obilježava Dan neovisnosti.


Mnoge druge zapadne korporacije, poput lanca restorana brze hrane McDonald's, već su nastavile s poslovanjem u Ukrajini.


Prema medijskim izvješćima, očekuje se da će najesen svoje trgovine ponovno otvoriti i španjolska grupa Inditex, vlasnik brendova Zara, Bershka i Pull&Bear.Prije rata, strani su brendovi imali udio u tržištu maloprodaje od gotovo 60 posto, prema sudionicima te industrije.Poput mnogih drugih međunarodnih grupa, H&M je zatvorio svih svojih devet trgovina u Ukrajini nakon što je Rusija napala tu susjednu zemlju 24. veljače 2022. godine.


Švedska tvrtka nije precizirala koje će trgovine prve ponovno otvoriti u Ukrajini. "Dok H&M Grupa nastavlja pratiti razvoj događaja u toj zemlji, u tijeku su pripreme za ponovno otvaranje većine H&M-ovih trgovina gdje je to moguće", navodi se u priopćenju.


"Sigurnost kolega i kupaca uvijek će biti naš najveći prioritet", istaknuli su u priopćenju.


Osim donacija H&M-a, objavili su i da će surađivati s lokalnim organizacijama i sudjelovati u programima pomoći i obnove. Prva H&M-ova trgovina u Ukrajini otvorena je u Kijevu prije gotovo pet godina.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!