Hrvatska vodeća u kruzing turizmu na Jadranu

05.05.2023.

18:21

Autor: HRT

Kruzer

Kruzer

Foto: HRT / HTV

Hrvatska je lani bila vodeća na Jadranu po broju ticanja brodova na kružnim putovanjima, a tako će biti i ove godine, dok naš trajektni promet bilježi najveći broj putnika - moglo se čuti na Adriatic Sea Forumu koji se posljednja dva dana održao u Dubrovniku. 

Okupili su se svi dionici pomorskog turizma na Jadranu - kruzera, trajekata i nautike, a jedna od glavnih tema je bila brendiranje Jadrana kao odredišta i suradnja na održivosti tog zajedničkog područja.

- Do kraja godine brojevi još uvijek neće biti na razini 2019., ali potpuni oporavak očekujemo dogodine. No, kako stalno ističemo, nisu važni samo brojevi već i pokazatelji kvalitete - investicije, dobrobiti za lokalne zajednice, održivost u ekološkom smislu, ali i u društvenom i gospodarskom, izjavio je Francesco Di Cesare, predsjednik Risposte Turismo, suorganizator Adriatic Sea Foruma.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!