Hrvatski kampovi među najtraženijima u Europi, i zimi

15.09.2022.

13:47

Autor: Senka Mošnja/Studio 4/HTV

Hrvatski su kampovi među najtraženijima u Europi

Hrvatski su kampovi među najtraženijima u Europi

Foto: HTV / HRT

U odličnoj turističkoj sezoni jedan od aduta su hrvatski kampovi, koji posluju bolje nego ikad prije. Od početka godine promet im je za čak 8% veći nego rekordne 2019. Zarada će biti još i veća jer zbog stalnih ulaganja u podizanje kvalitete usluge - i cijene rastu, a hrvatski su kampovi među najtraženijima u Europi.

Redukcije vode više nema, još je toplo, a nije prevruće. Dvije tisuće kampista u nagrađivanom novigradskom kampu došlo je na svoje.

Gosti na prvome mjestu traže čistoću i opremljene sanitarije. A roštilji na parcelama, bazeni i sadržaji za djecu - kamp čine visokokvalitetnim.

- Iz godine u godinu kamp dobiva neke nove vizure, nove sadržaje. Isto tako, dolaze neki novi gosti koji su spremni platiti i potrošiti više, kaže direktorica Kampa Maravea Đulijana Marunica Krulčić.

Kampovi se smatraju najprofitabilnijim smještajem pa se svake godine u njih ulaže nekoliko desetaka milijuna eura. I to je tržište prepoznalo.

- Ove godine je praktički Istra, a po tome i Hrvatska najkonkurentnija u kamping sektoru, pogotovo na njemačkom tržištu, koje nam čini ukupno 60% dolazaka. Dakle, Venecija je bila 20 godina ispred nas, mi smo sad pretekli Veneciju. Uložili smo puno u inovativnost, puno u kadrove, puno u tehnologiju i to se vidi iz rezultata, kaže predsjednik Udruge Top Camping Jerko Sladoljev.

I u medulinskom kampu Kažela sezona ne jenjava. Najluksuznije kućice i dalje su pune bez obzira na dnevnu cijenu od više stotina eura. Kamp je, kaže direktorica Jelena Markušić, otvoren 365 dana u godini, a rezervacije za zimu su već počele dolaziti.

Grijane kućice, sanitarni čvorovi i bazeni, animacijski sadržaji u zatvorenim prostorima. Sve to omogućuje cjelogodišnji rad danas već 20-ak kampova u Istri. A i cijene su zimi barem dvostruko niže.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!