HTZ pokreće jesensku kampanju za bolju posezonu

20.09.2022.

16:34

Autor: Hina/HRT/D.S.

Turisti u gradu Hvaru

Turisti u gradu Hvaru

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

U dosadašnjem dijelu rujna u Hrvatskoj je ostvareno oko 10 milijuna turističkih noćenja, što je 4 posto više nego u istim danima 2019., a zadržavanje pozitivnih trendova očekuje se i u nastavku posezone, čemu bi trebala pridonijeti i jesenska kampanja Hrvatske turističke zajednice "Falling for Croatia", izvijestili su iz HTZ-a.

Jesensku kampanju HTZ će provoditi do kraja studenoga na društvenim mrežama uz oznake #FallingForCroatia i #BestFallCroatiaBucketList, a zamišljena je kao svojevrsni jesenski vodič kroz destinacije i aktivnosti koje nudi Hrvatska u ovom razdoblju godine.


- Posezona se u Hrvatskoj odvija vrlo dobro, s oko 400 tisuća turista koji trenutno borave u zemlji, a kako smo u razdoblju godine kada su u fokusu turističkih putovanja kultura, eno-gastronomija, nautika, aktivni turizam i priroda, to smo sve obuhvatili novom kampanjom, poručuje direktor HTZ-a Kristjan Staničić.


Kampanjom se posebice skreće pažnja na hrvatske kontinentalne destinacije i što se u njima može doživjeti u jesen, jer, kako dodaje Staničić, nakon izvrsnih ljetnih rezultata i u jesenskom dijelu godine žele privlačiti nove turiste u Hrvatsku i istaknuti kvalitetu, izvornost i održivost turističke ponude na kontinentu.


Tako je kampanjom obuhvaćeno 90 proizvoda i destinacija, od unutrašnjosti Istre i Gorskog kotara, preko Međimurja i Hrvatskog zagorja do Slavonije i Baranje, dok se od aktivnosti promoviraju obilasci nacionalnih i parkova prirode, tradicionalne i kulturne jesenske manifestacije na kontinentu, vožnja biciklima, šetnje po brojnim ucrtanim stazama, kušanje eno-gastronomskih delicija, sudjelovanje u berbama grožđa, maslina ili mandarina i drugo.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!