Ćorić: Razuman rok za namirenje minusa

31.08.2021.

10:45

Autor: Dnevnik/P.F./HRT

Problemi s otplatom duga po minusu na tekućem računu?

Problemi s otplatom duga po minusu na tekućem računu?

Foto: Ilustracija / Shutterstock

Ministar gospodarstva i održivog razvoja Tomislav Ćorić komentirao je smanjenje iznosa takozvanog prešutnog minusa na tekućem računu građana. Banke eventualnom umanjenju minusa trebaju pristupiti postupno i svojim klijentima omogućiti da se ta umanjenja po minusima namire u nekom razdoblju koje im neće činiti problem i tako ugroziti egzistenciju, poručio je ministar.


HUB: Ne zatvaraju se prešutni minusi

Hrvatska udruga banaka opovrgnula je medijske napise o tome da banke zatvaraju takozvane prešutne minuse na tekućim računima građana. 

Iz udruge ističu da nije točna informacija da će građani prešutne minuse morati smanjiti za dva mjeseca ili najkasnije do Nove godine.

- Mislim da se ne radi o općoj akciji naplate. Ne znam zašto je došlo do takve panike. Mislimo da neće doći do značajnijih promjena, bar ne u ovom trenutku. A kad do njih dođe, bit će izvedene na takav način da će građanima u normalnom vremenskom razdoblju biti omogućena normalna otplata obveza, prešutnog ili dopuštenog minusa, rekao je direktor Hrvatske udruge banaka Zdenko Adrović.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!