Infobip preuzeo američku tvrtku Peerless Network

02.11.2021.

15:07

Autor: HRT

Silvio Kutić, direktor Infobipa

Silvio Kutić, direktor Infobipa

Foto: Dusko Marusic / PIXSELL

Vodnjanski Infobip, globalna cloud komunikacijska platforma i vodeća IT kompanija u regiji, sklopio je ugovor o preuzimanju američke kompanije Peerless Network iz Chicaga. 

Tako je četvrtim preuzimanjem u manje od godinu dana Infobip osigurao znatnu prisutnost u segmentu glasovne komunikacije putem interneta na tržištu SAD-a. 

Infobip navodi da se iduće godine očekuje preuzimanje Peerless Networka, nakon zaprimanja uobičajenih regulatornih odobrenja. 

Peerless Network osnovan je 2008. godine. Pokriva 93 posto populacije u SAD-u, te ima više od 4500 interkonekcija u 49 saveznih država. Očekuje se i da će preuzimanjem Peerless Networka, Infobip ukupno moći obraditi više od 30 milijardi korisničkih interakcija mjesečno u više od 190 država u svijetu.

Osim toga, Infobit je u rujnu osigurao kreditno financiranje u iznosu od 500 milijuna američkih dolara što tu tvrtku svrstava u svjetski vrh tehnoloških tvrtki visokog rasta i velike vrijednosti.

Silvio Kutić, glavni izvršni direktor i suvlasnik Infobipa, kazao je da ova objava ubrzava međunarodnu strategiju rasta tvrtke za nekoliko godina. Akvizicija omogućuje Infobipu da nastavi razvijati svoje poslovanje u SAD-u, u skladu sa strategijom Peerless Networka.

Infobip je krenuo kao mala startup kompanija iz Vodnjana u Istri. Danas, s 15 godina iskustva u IT industriji, globalno zapošljava više od 3300 ljudi te posluje na šest kontinenata kroz više od 70 ureda.

U svijetu je prepoznat kao dobitnik brojnih nagrada za kvalitetu usluga koje provodi pri čemu surađuje s najvećim svjetskim chat aplikacijama poput WhatsAppa, Vibera, Telegrama te s globalno poznatim brendovima kao što su Virgin Megastore, Strava, Uber, Zendesk, Burger King i mnogi drugi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!