Infobip preuzeo irsku IT kompaniju Anam Technologies

06.05.2021.

10:06

Autor: HTV/HRT/J.L.

Tvrtka Infobip, Vodnjan

Tvrtka Infobip, Vodnjan

Foto: Infobip/HTV / HRT

Infobip, vodeća IT kompanija u Hrvatskoj i regiji, objavio je akviziciju irske IT kompanije Anam Technologies, vodećeg svjetskog pružatelja SMS firewall usluge. Infobip i Anam zajedno će moći pružati tehnička rješenja za više od 700 mobilnih operatera globalno pokrivajući tako 64 % mobilnih uređaja na svijetu.

 

Akvizicija objedinjuje snage obiju kompanija u segmentu sigurnosti u prometu poruka i monetizaciji uz još potpuniji portfelj rješenja od kojeg će benefite imati i mobilni operateri i krajnji korisnici. Vrijednost akvizicije povjerljiva je informacija, a plaćanje je izvršeno kombinacijom novca i dionica Infobipa.

Anamov tim pridružuje se Infobipovom odjelu zaduženom za strateška partnerstva s mobilnim operaterima. Poslovni korisnici obiju kompanija imat će tako na raspolaganju još kvalitetniju i sveobuhvatniju ponudu uključujući neprekidnu 24/7 stručnu podršku, detaljniju analitiku i preciznije izvještavanje, uz još veći broj direktnih konekcija prema mobilnim operaterima diljem svijeta.

Poslovni korisnici obiju kompanija imat će na raspolaganju bogatu ponudu usluga, povezano rješenje za vrhunsko iskustvo krajnjih korisnika te kvalitetnije rješenje monetizacije A2P (Application-to-Person) prometa. Obje kompanije zajedničkim snagama sada pružaju najpotpuniji opskrbni lanac na globalnoj razini u A2P SMS segmentu, priopćila je tvrtka. 

Infobip i Anam moći će pružati tehnička rješenja za više od 700 mobilnih operatera globalno, pokrivajući tako 64 % ukupnog broja mobilnih uređaja na svijetu. Infobipova komunikacijska platforma mjesečno obrađuje više od 14 milijardi korisničkih interakcija koje se odvijaju kroz cijeli niz komunikacijskih kanala, u više od 190 zemalja svijeta.

To je nova akvizicija vodnjanske IT kompanije koja je prije samo nešto manje od mjesec dana objavila i preuzimanje vodeće regionalne tehnološke konferencije Shift. Infobip je proteklu godinu zaključio sklapanjem kupoprodajnog ugovora s IT kompanijom Amdocs o preuzimanju američke tvrtke Open Market, vodećeg B2B pružatelja rješenja za razmjenu mobilnih poruka, za bruto iznos u gotovini od približno 300 milijuna američkih dolara.

Infobip je krenuo kao mala startup kompanija iz Vodnjana u Istri. Danas, s gotovo 15 godina iskustva u IT industriji, globalno zapošljava više od 3000 ljudi te posluje na šest kontinenata kroz više od 65 ureda. Kompanija surađuje i u partnerstvu je s vodećim mobilnim operaterima, kompanijama koje razvijaju messaging aplikacije, bankama, e-commerce kompanijama, društvenim mrežama i tehnološkim kompanijama.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!