07:00 / 27.05.2021.

Autor: Jasminka Kalčić/V.K./Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Istarska županija pomaže mladim poduzetnicima

Potpora poduzetnicima

Potpora poduzetnicima

Foto: Jasminka kalčić/Regionalni dnevnik/IMS / HRT

Zahvaljujući potporama koje Istarska županija daje poduzetnicima - mnogi su mladi početnici uspjeli u svom poslu. Za najnoviju kreditnu liniju od gotovo pola milijuna kuna, javilo se više stotina zainteresiranih. 

Mihaela Lulić je logopetkinja iz Virovitice koja je, u potrazi za poslom prošla pola Hrvatske. Skrasila se u pulskom poduzetničkom inkubatoru, gdje upola cijene svih troškova, počinje svoju karijeru. 

- U cijenu su naravno uključene i režije, na što se drugdje ne možete računati. Uvijek imate najam i režije, tako da je to zbilja jedan veliki plus. Prostor nam se čisti redovito i to je dodatan plus i zbilja jako dobar vjetar u leđa onima koji imaju neku ideju za privatni posao, rekla je Mihaela.

Mihaela već ima listu čekanja i zacijelo joj neće biti problem kada za 3 godine bude morala van iz inkubatora, uspjeti i na tržištu.

A iz inkubatora izlaze Marko, Goran i Mirko. Tijekom svoje tri godine ondje stvorili su Studio za razvoj videoigara, zasad jedini u Istri.

- Upravo smo prije mjesec dana potpisali ugovor s izdavačem, prikupili u kampanji za prvu videoigru 50 tisuća eura i sve ide prema završetku projekta i radit ćemo nove igre, nove projekte, naglašava Marko Tominić iz Studia za razvoj videoigara, Pula.

Njihova hrabrost i vještina te povoljni uvjeti inkubatora dobitna su kombinacija. Vjeruju u daljnji uspjeh jer industrija videoigara višestruko je veća od filmske i glazbene industrije zajedno.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!