Novi bazeni Specijalne bolnice Naftalan u Ivanić-Gradu otvoreni su za građanstvo

28.04.2021.

21:16

Autor: Igor Ahmetović/Regionalni dnevnik/IMS/I.Z./HRT

default error photo

U specijalnoj bolnici za medicinsku rehabilitaciju"Naftalan" u Ivanić Gradu otvoren je novoizgrađeni dio bolnice. Radi se o investiciji vrijednoj 71 milijun kuna, a uz poboljšanje kvalitete usluga proširena je i ponuda. 

Tri nova unutarnja i jedan vanjski bazen, polivalentna dvorana te ona za kineziterapiju, bolnička kuhinja s restoranom te novo parkiralište. Sve to znatno će podignuti kvalitetu te lepezu usluga koju lječilište pruža.

- Mi smo shvatili da postoje određena uska grla u našem poslovanju u smislu vodenih sadržaja, u smislu kvalitetne teretane i fitnes dvorane i jedne dvorane. Mi smo upravo na takav način kreirali idejno rješenje i započeli priču o razvoju, rekao je ravnatelj Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju Naftalan Goran Maričić, dr. med.

Projekt je financirao Naftalan uz potporu Zagrebačke županije i Vlade Republike Hrvatske. 

- Ovo smo uspjeli. To smo učinili i mislim da smo stvorili jedan uvjet za drugi korak koji je izuzetno bitan a to su smještajni kapaciteti, naglasio je zagrebački župan Stjepan Kožić.

U ovom trenutku lječilište raspolaže sa 137 kreveta. Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo na raspolaganju je sedamdesetak kreveta dok se ostali kapaciteti iznajmljuju.

- Mi smo kompletan ovaj objekt doveli da situacije da imamo građevinsku dozvolu i projektnu dokumentaciju za još dva kata u kojim bi trebali biti smještajni kapacitet u 74 jedinice, ukupno 120 kreveta, dodao je Maričić.

Veliku priliku za razvoj kroz zdravstveni turizam u razvoju lječilišta vidi i Ivanić Grad.

- U svim strateškim i razvojnim projektima grada u studijama je upravo zdravstveni turizam predstavljen kao jedna od ključnih djelatnosti u razvoju, istaknuo je gradonačelnik Ivanić Grada Javor Bojan Leš.

Lječilište Naftalan poznato je po specifičnim metodama liječenja kroničnih dermatoloških i reumatskih bolesti i jedinstvenom naftalanskom ulju čije je nalazište osim u Ivanić Gradu poznato još jedino u Azerbajdžanu.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!