18:13 / 15.04.2020.

Autor: I.D./Sani Lukić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Izvoznici se nadaju boljim danima

-

-

Foto: - / -

Izvoz sekundarnih sirovina u Italiju potpuno je obustavljen još prije mjesec i pol, a istodobno su zaustavljeni poslovi na gradilištima.
Teške dane zbog pandemije proživljavaju i bjelovarsko-bilogorski gospodarstvenici. Dio ih je morao prestati raditi, a neki su bili prisiljeni otpustiti određeni broj radnika.

Izvoz sekundarnih sirovina u Italiju potpuno je obustavljen još prije mjesec i pol, a istodobno su zaustavljeni poslovi na gradilištima na koja je tvrtka koju je posjetila naša bjelovarska ekipa isporučivala opremu. Jedini izlaz bio im je smanjenje broja od 120 zaposlenih za 30 posto.

- Sad svi govorimo o koroni, a premalo govorimo što će biti poslije korone, jer sve posljedice ovoga sada što ne radimo mi ćemo osjetiti za tri do četiri mjeseca kada nam dođu na naplatu, kazao je direktor Sirovina Elektrometal grupe Luka Iličić.

Nadaju se novom setu mjera Vlade za izvoznike, jer kažu, sada posluju u specifičnim uvjetima.

Ipak, u bjelovarskoj tvornici šumskih i poljoprivrednih traktora nisu otpustili nijednog radnika. Iako je prodaja gotovo potpuno stala, nastavljaju proizvodnju.

- Ni ne namjeravamo otpustiti te ljude. Mi ih želimo zadržati pod svaku cijenu. To znači da je dosta rizično za tvrtku, ali mi si želimo na neki način osigurati budućnost, rekao je vlasnik tvornice Hittner Stjepan Hittner.

Za svih 118 radnika koriste Vladinu mjeru minimalne plaće.

Više doznajte u videu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!