17:05 / 18.12.2019.

Autor: D.M./HRT

Jan de Nul nije sklon završetku broda u Hrvatskoj?

Foto: arhiva, Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: arhiva, Dusko Marusic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Odgođena je skupština vjerovnika za Uljanik d.d., na kojoj je stečajna upraviteljica trebala predložiti plan prema kojem bi se proizvodnja nastavila.
Odgođena je skupština vjerovnika za Uljanik d.d., na kojoj je stečajna upraviteljica trebala predložiti plan prema kojem bi se proizvodnja nastavila. Vjerovnici će tako tek 22. siječnja odlučivati o mogućem prebacivanju pokretnina i koncesije na tvrtku kćer Uljanik 1856.

A nakon što je Trgovački sud u Pazinu donio rješenje prema kojem Jan de Nul postaje vlasnik jaružala koje je 85% izgrađeno, u roku od mjesec dana kupac je dužan uplatiti novac.

Podsjetimo, Jan de Nul, koji je taj brod i naručio, jedini se javio na aukcijsku prodaju i za jaružalo ponudio nešto manje od 800 milijuna kuna. U brodogradilištu kažu da je na Zavodu za zapošljavanje prijavljeno 700 bivših radnika Uljanika te da bi se brod mogao dovršiti i u Puli. No odluka će ipak biti na Jan de Nulu.

- Obzirom na neka negativna iskustva koja je imao i s nama i s Vladom RH, uovom trenutku koliko znam, a to je sve neformalno - Jan de Nul nij sklon završetku broda u Hrvatskoj. Ali ekonomija je ekonomija, novac je novac - odlučit će ono što mu se najviše isplati, izjavio je bivši radnik i član Vjerovničkog vijeća Samir Hadžić.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!