JGL se spremno suočava sa situacijom u Ukrajini

24.02.2022.

15:17

Autor: Hina/A.P.C.

Pogon JGL-a u Rijeci

Pogon JGL-a u Rijeci

Foto: Goran Kovacic / Pixsell

Glavni izvršni direktor Jadran Galenskog Laboratorija (JGL) Mislav Vučić izjavio je za Hinu da je tvrtka dobro pripremljena za suočavanje sa situacijom u Ukrajini te da će poslovno upravljati krizom u najboljem interesu zaposlenika i kompanije. Prema podacima iz JGL-a, ukrajinsko tržište je jedno od najvažnijih za tu tvrtku, s tržišnom prodajom od 13 milijuna eura u 2021.

JGL je spreman dočekao ovu situaciju


- U JGL-u smo pomno pratili razvoj situacije, rekao je Mislav Vučić i dodao da su u procesu planiranja bili svjesni napetosti i rizika, pa su to uzeli u obzir kod planova aktivnosti za 2022. godinu.


Dodao je kako je jasno da situacija utječe na financijsko tržište, na kojem je pala vrijednost ruskog rublja, ali su to, kaže, i očekivali.


- Jadranski galenski laboratorij već je doživio sličnu situaciju 2014. i 2015. na tom tržištu, no, danas smo puno pripremljeniji i poslovno otporniji nego što smo tada bili. Stoga ćemo poslovno upravljati ovom krizom u najboljem interesu zaposlenika i kompanije, kazao je Vučić.


Prema podacima iz JGL-a, ukrajinsko tržište je jedno od najvažnijih za tu tvrtku, s tržišnom prodajom od 13 milijuna eura u 2021.


Ključne poluge poslovanja i rasta te tvrtke Ukrajini su brendovi Aqua Maris, Meralys i Vizol S te proizvodi u području oftalmologije i dermatologije.

Sigurnost radnika u Ukrajini je prioritet 


- S obzirom na najnoviju situaciju u Ukrajini i eskalaciju sukoba, kao i uvijek do sada, na prvom mjestu nam je zdravlje i sigurnost naših zaposlenika u toj zemlji te nastojimo učiniti sve što možemo da ih zaštitimo, rekao je Vučić.


JGL u Ukrajini ima 63 zaposlenih, a među njima nema hrvatskih državljana.


Vučić je izjavio da su svi zaposlenici JGL-a u Ukrajini za sada zbrinuti i dobro te kako je razumljivo da je kod mnogih prisutan strah, kao odgovor na inicijalni šok.


Naglasio je kako se u JGL-u i dalje nadaju da će se pronaći neko diplomatsko rješenje i da će se sukob brzo završiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!