11:09 / 20.10.2018.

Autor: M.Š./I.H./HRT

Kad se mještani udruže - otvorili hostel s domaćom hranom

-

-

Foto: - / -

Katastrofa u ionako opustjelim Baškim Oštarijama je spriječena - mještani su hotel uzeli od općine u najam i otvorili mali hostel i restoran.
U samom srcu Velebita, u Baškim Oštarijama, legendarni hotel zatvoren je prije pet godina. Mještani, koji su ostali bez posla, dosjetili su se - i unajmili staru, oronulu školsku zgradu te napravili hostel s više od 30 kreveta i restoran, u kojem nude domaću hranu.

Već petu godinu legendarni, prekrasni hotel ne radi. Prava grehota, složit će se mnogi. U privatnom je vlasništvu i lokalno stanovništvo vezano za to nije moglo ništa. Ostali su bez posla. No, katastrofa u ionako opustjelim Baškim Oštarijama je spriječena - mještani su uzeli od općine u najam i otvorili mali hostel i restoran.

A začudo ide dobro i turizam u listopadu. Iako snijega još nema. Kada se umore noge od planinarenja, može se provozati starom Terezijanom u kočiji. I to nude Baške Oštarije.

Iako scena i nije baš vratolomna kao u Ben Huru, doživljaj je nezaboravan, društvo nezamjenivo, a pogled neprocjenjiv.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!