Kamp na Mrežnici dupkom pun

24.08.2021.

12:29

Autor: Tanja Kuturovac/Vlatka Kusanić/Dnevnik/IMS/HRT

Kamp Slapić

Kamp Slapić

Foto: Dnevnik / HRT

Karlovac nema more, ali zato ima četiri iznimno čiste rijeke. Sve su pune kupača, no u turističkoj ponudi prednjači Mrežnica. I onamo su se ovoga ljeta vratili stranci, a iznajmljivači i ugostitelji nadaju se da će potrajati i lijepo vrijeme i zelena boja na europskoj epidemiološkoj karti.

Kamp Slapić na Mrežnici. Imaju stotinu parcela i u drugoj polovini kolovoza gotovo da nema slobodne. Na sve se ovdje pazi, epidemiološke preporuke, maske. Primjećuju to i gosti.

- Ovo je prekrasno mjesto. I moram reći najčišće koje sam vidio u cijeloj Hrvatskoj, rekao je Frank iz Njemačke.

Za razliku od prošle, pandemijske godine, kada su se u Slapiću samo utvrđivali gubici, ovoga ljeta zadovoljno trljaju ruke. Sezona je samo desetak posto slabija od rekordne 2019. Za velike planove i veselje još je prerano.

- Prema najavama, vrijeme će pokazati kakva će biti posezona, rekla je Mirjana Mataković, voditeljica poslovanja kampa Slapić.

Ugodno baš kao u dnevnom boravku. Zato se dio kupališta u Donjem Zvečaju upravo tako i zove - dnevni boravak na Mrežnici. Jer uz kupanje na rijeci ovdje nude opuštanje, odmor i zanimljiv meni.

U dnevnom boravku u Donjem Zvečaju su lokacija i gastronomija doista povezane. Imate ručak na rijeci iz rijeke. I to po prihvatljivim cijenama. Zbog toga ovdje ne računaju isključivo na strance i goste koji ostaju nekoliko dana, nego i na cjelodnevni boravak obitelji iz primjerice Karlovca i Zagreba.

- Ono što nas veseli je što je vikendima doslovno od jutra do mraka sve krcato i obitelji i djeca i odrasli ljudi kombiniraju uživanje u rijeci i gastronomiju, rekao je Filip Trezner, idejni začetnik Dnevnog boravka na Mrežnici.

Vjeruju da će sezona potrajati barem do sredine rujna ako ne i dulje. A već imaju i planove za iduću - otvaranje sličnih dnevnih boravaka na sve četiri karlovačke rijeke.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!