Prošlo je tjedan dana otkako je kafićima dopuštena prodaja napitaka "za van". Isplati im se raditi po tim uvjetima i što očekuju u Studiju 4 HTV-a govorio je predsjednik zadarskog Ceha ugostitelja Robert Kovačević.
22.02.2021.
14:11
Autor: Studio 4/IMS/HRT/M.N.
Prošlo je tjedan dana otkako je kafićima dopuštena prodaja napitaka "za van". Isplati im se raditi po tim uvjetima i što očekuju u Studiju 4 HTV-a govorio je predsjednik zadarskog Ceha ugostitelja Robert Kovačević.
-Ovo je samo jedan psihološki moment, nikako ekonomski. Nemaju svi uvjete za otvoriti lokal na ovakav način, rekao je Kovačević i dodao kako je bila procjena kako će dvadesetak posto ugostitelja na zadarskom području otvoriti svoje lokale.
-Očekujemo prije svega jedan financijski plan za ubuduće, istaknuo je predsjednik zadarskig Ceha ugostitelja dodajući kako većina vlasnika kafića i restorana "tone".
U vezi s financiranjem od poslovnih banaka za premošćivanje sadašnje situacije, Kovačević kaže kako to ide sporo. Perspektiva postoji, ali pitanje je tko će je dočekati, zaključio je.
Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!
Autorska prava - HRT © Hrvatska radiotelevizija.
Sva prava pridržana.
hrt.hr nije odgovoran za sadržaje eksternih izvora