Korčula produžuje sezonu zanimljivim manifestacijama

19.09.2023.

07:03

Autor: Sandra Lacković/M.B./Regionalni dnevnik HTV/HRT

Rujan na Korčuli bogat je različitim manifestacijama za goste koji žele više od sunca i mora. Od kulturnog pa do enogastro turizma.


Već 12 godina rujan na Korčuli u znaku je Korčulanskoga baroknog festivala. Program je bogat i raznolik - od baroka do krosovera. Za svakoga ponešto. Ugledni izvođači i ansambli iz desetak europskih zemalja-osim u gradu Korčuli , nastupaju u mjestima diljem otoka, ali i Pelješca.

- Moram priznat da je ovo sigurno jedan bonus za turizam u gradu Korčuli jer sada u rujnu su puno kvalitetniji gosti koji osim mora i sunca traže nešto više i naši koncerti su redovito puni ,imamo već publiku koja nas prati nekoliko godina i dolaze zbog festivala u ovo doba na Jadran, kazala je Lara Vajdon, umjetnička ravnateljica Korčulanskoga baroknog festivala.

Ovaj britanski bračni par festival ne propušta. 

-  Odlični koncerti. Dolazimo godinama. Sviđa nam se, kazali su John i Mary Smith.

Manifestacija koja promovira crkve, atrije, trgove i skrivena dvorišta - jedinstvene pozornice za vrhunske koncertne večeri. Korčulanski barokni festival uspješan je primjer kulturnog turizma.

- Korčula ga je prihvatila, Korčulani i svi naši gosti su ga prihvatili da to bude melem na ranu nakon svih ljetnih gužvi. Sezona još traje, neka traje što dulje, da bude dugačka da ne bude takav veliki presing uvukao se u sva naša mjesta i sve naše trgove, rekla je gradonačelnica Korčule, Nika Silić Maroević.

To je tek dio ponude kojom Korčula privlači turiste u pred i posezoni. Posljednih godina, naime, uz kulturni ulaže se u razvoj "outdoor" i eno-gastro turizma. Prvi put ove godine organiziraju Festival craft piva, međunarodni festival ekološkog filma te festival svjetla.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!