00:55 / 25.03.2020.

Autor: Zrinka Perić/Danijel Gurov/Dnevnik/IMS/HRT

Koronavirus ovaj pogon neće zatvoriti

-

-

Foto: - / -

Iako se pod njima teže diše, radnici u ovom vinkovačkom pogonu zaštitne maske ne skidaju.
Da nam gospodarstvo u ovim, još donedavno nezamislivo teškim vremenima, nije potpuno stalo, pokazuje i primjer vinkovačke tvrtke koja proizvodi panele za ulazna vrata. Nijednog od svoja 182 radnika neće otpustiti i pogone neće gasiti. Teret krize podijelit će s državom, koja će radnicima dati minimalac, a ostatak plaće poslodavac.

- Kako poduzetnici mogu do pomoći i kredita


Iako se pod njima teže diše, radnici u ovom vinkovačkom pogonu zaštitne maske ne skidaju. Narudžbi imaju mnogo, a koronavirus njihov pogon, kažu, neće ugasiti. I zato je polovina radnika kod kuće. Rade u dvije smjene - jedan tjedan jedna, jedan druga i pokušavaju držati distancu. Ni jedan od radnika, poručili su iz Uprave, neće ostati bez posla.

- Ni one koji su nam na ugovoru na određeno vrijeme ne mislimo i nećemo poslati na burzu rada. Ako će oni biti ti koji će najviše osjetiti udar koronavirusa, onda mislim da nismo ravnomjerno rasporedili teret, kaže vlasnik tvrtke Petar Šimić. A oni će, dodaje, teret krize podijeliti s državom te radnicima isplaćivati pune plaće i doprinose.

Nadaju se, kažu, da će i ostali poslodavci slijediti njihov primjer i zadržati radnike, a time i cijeli posao.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!