Marić o cijenama goriva i bojazni građana od eventualne nestašice hrane

22.03.2022.

11:57

Autor: HRT

Zdravko Marić

Zdravko Marić

Foto: HRT / HTV

Niže cijene goriva rezultat su ukidanja tzv. zelene naknade i pojeftinjenja naftnih derivata na Mediteranskom tržištu. Hrvatska na nju ne može utjecati, kao ni brojne druge zemlje, rekao je ministar financija Zdravko Marić. 

- Dakle, ukoliko ostane na ovoj razini onda možemo sigurno očekivati i to smirivanje tih pritisaka, ali isto tako kao i svo ovo vrijeme biti spremni, ako dođe do nekih značajnijih pogoršanja, da opet po potrebi moramo biti tu, kazao je Marić. 

Odgovarajući na pitanje o hrani i sve većoj bojazni kod ljudi da bi moglo doći do nestašice, ministar Marić je rekao da su jasni i nedvosmisleni signali došli iz krugova koji se tiču maloprodaje hrane, ali i stručne javnosti. Smatra da je razumljiva zabrinutost građana, ali napominje da nema nikakve potrebe za nikakvim ishitrenim, naglim mjerama ili aktivnostima.

- Naši opskrbni lanci su dobri. Što se tiče hrane, neće doći do problema u opskrbi, odnosno do nekakve nestašice. Razumljiva je reakcija građana, ali mislim da im jednostavno treba dati argumentirano obrazloženje da nema potrebe za ishitrenim reakcijama, kazao je.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!