Mesec: Za 100.000 eura garsonijera ili manji jednosobni stan u starogradnji

11.03.2023.

08:41

Autor: M.M./Vijesti/IMS/HTV/HRT

Mesec: Za 100.000 eura garsonijera ili manji jednosobni stan u starogradnji

Mesec: Za 100.000 eura garsonijera ili manji jednosobni stan u starogradnji

Foto: Vijesti / HTV/HRT

Cijene nekretnina nezaustavljivo rastu. U 2022. novogradnja je poskupjela 20-ak posto, a u Zagrebu čak 32 posto. Prosječna cijena četvornog metra novog stana bila je 2188 eura, a u metropoli više od 2 i pol tisuće eura - najnoviji su podaci Državnog zavoda za statistiku. Bolje nije ni na sjeveru zemlje. U Varaždinu je stan postao skupocjena investicija.

Dražen Mesec, agent za nekretnine, rekao je za HRT kako je potražnja velika, a da nekretnina ima znatno manje nego kupaca. 

- Za 100.000 eura u Varaždinu se može kupiti garsonijera ili manji jednosobni stan u starogradnji, a ako imate sreće, možda nešto i noviji stan, rekao je, te dodao da su mlađi ljudi koji se koriste određenim subvencijama od države shvatili situaciju vezano uz cijene stanova i okrenuli se kupnji kuća.

- Dosta se gradi, ali još uvijek premalo. Da u ponudi imamo 100 novih stanova, danas tijekom poslijepodneva bili bi prodani. Cijene idu od 2000 - 3000 eura za četvorni metar, rekao je Mesec.

Istaknuo je i kako misli da neće doći do daljnjeg rasta cijena.

- Dolazi do stagnacije, ali i dalje je velika potražnja, naglasio je.

Cijeli razgovor pogledajte u nastavku!

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!