Milijunska ulaganja na Pelješkoj rivijeri

25.01.2022.

07:00

Autor: Vicko Dragojević/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Ulaganje u Orebiću

Ulaganje u Orebiću

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Nakon uspješne turističke sezone turiste su na pelješkoj rivijeri zamijenili građevinski radovi. U Orebiću, Vignju i okolnim mjestima u tijeku su milijunska ulaganja, a onaj najveći projekt, Pelješki most, pri svome je završetku. Upravo on mogao bi značiti još više turističkih dolazaka.

Centar Vignja zasjao je novim sjajem. Kameni trg i riva postat će novo središte. 

- Još nam dolaze kamene klupe, rasvjetna tijela - tako da će Viganj dobiti jedan centar za i manifestacije te višenamjensko korištenje Ukupna cijena radova je negdje oko 1,2 milijuna kuna, kaže načelnik općine Orebić Tomislav Ančić.

Radovi i u samom Orebiću: čeka se obnova trga Mimbelli, u nogometno igralište. U suradnji s Hrvatskim nogometnim savezom uloženo je 1,8 milijun kuna, a svi se polako pripremaju za ono najvažnije, gradnju nove trajektne luke i obilaznice Orebića.

- Zaobilaznica je pred ishođenjem lokacijske dozvole, i nadamo se temeljem komunikacije s hrvatskim cestama, s projektantima - da bi ona mogla biti do kraja ovog ljeta. Vrijednost luke je negdje oko 100 milijuna kuna, a zaobilaznica je sada predviđena oko 200 milijuna kuna, dodaje Ančić.

- Mi također razvijamo i projekt spojne ceste od luke Perna do zaobilaznice Orebića, projekta kojeg su investitor Hrvatske ceste. Duljina te dionice je 1400 metara. Trenutno smo u postupku procjene zemljišta, to je postupak koji prethodi otkupu zemlje, nakon toga ide se u dobijanje građevinske dozvole, dodaje ravnatelj Županijske uprave za ceste Ivo Kaštelan.

Svi radovi trebalo bi završiti za 3 godine, čime bi Orebić konačno riješio sve prometne probleme za ovo stoljeće.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!